Menü Bezárás

Akcióink

Valentin napi „Labor” akció a BEC-ben!

Február 13 és 28 között minden laborvizsgálatra érkező pácines számára 10 % kedvezményt biztosítunk árainkból.

Ajándékozzon egészséget szeretteinek!

Belvárosi Egészségcentrum Ajándékutalvány

Gondoskodjon Ön is szerettei egészségéről BEC Ajándékutalvánnyal, mert az egészség a legnagyobb ajándék! Kiváló lehetőség, ha hozzátartozói egészségét szeretné minél tovább megőrizni átfogó szűrővizsgálatokkal, vagy szeretne fényt deríteni egy már meglévő elhúzódó régi panasz hátterére. Az ajándékozott az utalványra Ön által feltöltött összeget egyszerűen, kényelmesen felhasználhatja a Belvárosi Egészségcentrum valamennyi szolgáltatására.

Kiváló ajándék hölgyek részére, hiszen tudjuk, hogy ők általában egészségtudatosabbak, ezért szívesen élnek majd a lehetőséggel. Köztudott emellett, hogy az urak viszont vonakodva fordulnak orvoshoz, ha egészségükben változás áll be, ezért a BEC Ajándékutalvány a család férfi tagjainak is megfelelő gondoskodást nyújthat, az ő részükre is értékes és egyedi ajándék. 

AZ AJÁNDÉKUTALVÁNY IGÉNYLÉSE

Az ajándékutalvány tetszőleges összeggel (min. 10 eFt), személyesen a recepciónkon vagy online formában az ajándékutalvány oldal alján található űrlap kitöltésével igényelhető. Beváltható a vásárlástól számított 12 hónapig, felhasználható a választott összeg erejéig 100%-ban, az intézmény által biztosított bármely egészségügyi szolgáltatásra egyben, vagy részletekben. Az utalvány megvásárolható bankkártyával, készpénzzel, utalással vagy egészségpénztári kártyával.

A KÁRTYA FELHASZNÁLÁSI HELYSZÍNE 

Belvárosi Egészségcentrum: 1136 Budapest, Balzac utca 11.

Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható, nem kamatozik. Az utalvány fizetőeszköznek minősül,
így az utalványon szereplő összeg az elvégzett egészségügyi szakellátás(ok) mindenkor fizetendő
térítési díjának végösszegébe beszámításra kerül. Amennyiben a megvásárolt szolgáltatás ellenértéke
az utalványban szereplő összeget nem éri el, a kibocsátó a fel nem használt összeget nem téríti meg.
Amennyiben a megvásárolt szolgáltatás ellenértéke az utalványban szereplő összeget meghaladja,
úgy a vásárló köteles az utalvány értékét meghaladó vételárrészt megfizetni.

Hidrogén (H2) kilégzési teszt még a 2022-es árakon!!!

Mi a H2 kilégzéses teszt?

A vizsgálat alapja a kilélegzett levegő H2 tartamának vizsgálata. A teszt kimutatja, bizonyos cukrok
(diszacharidok) kóros lebontásának hatását, aminek következményeképp hidrogéngáz képződik.
Három féle cukor lebontási folyamatát vizsgáljuk ezzel.

 • Laktóz /tejcukor/
 • Laktulóz
 • Fruktóz

Milyen betegségeket lehet kimutatni a teszttel?

A hidrogén kilégzési teszt három fontos és egyre gyakoribb emésztési problémát-betegséget  mutat ki.

 • Laktózintolerancia (tejcukor érzékenység) (Szeretnénk felhívni a figyelmét! A szakorvos által igazolt laktózintolerancia esetén az állam adókedvezményt biztosít. A részletekről érdeklődjön klinikánkon.)
 • Kontraminált vékonybél szindróma (SIBO) (laktulóz kilégzési teszttel mutatható ki)
 • Fruktózintolerancia

Milyen panaszokat okoznak a fent említett betegségek?

 • állandó puffadás
 • bélgörcsök
 • hányinger
 • hányás
 • fogyás, fáradékonyság
 • legyengült immunrendszer miatt, betegeskedés
 • visszatérő hasmenések
 • székrekedés

Amennyiben reggelente még kellemetlen panaszok nélkül ébred, de délutántól már fáj és erősen
feszül a hasa, fokozott gázképződést tapasztal, esetleg hasmenéssel vagy éppen szélrekedéssel
küzd, a panaszai utalhatnak a fenti emésztőszervi megbetegedésre, amelyet viszonylag könnyű
kivizsgálni.

 • A H2 kilégzési teszt: 16 000 Ft helyett 14 500 Ft
 • Laktóz és Laktulóz együttes vizsgálata: 32 000 Ft helyett 28 000 Ft

Az akció 2023. január 16-tól február 28-ig tart.
Bejelentkezési kód: Akciós H2 teszt

Bajszos november

Férfi egészséghónap

A Bajszos november mozgalom immáron két évtizede kívánja felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy mennyire fontos a prevenció szempontjából, hogy rendszeresen eljárjanak ők is rákszűrésre, mert így időben felismerhető a betegség, korábban elkezdhető a kezelés, és így a prosztatarákban elhunytak száma is lényegesen kevesebb lehet.

A tapasztalat szerint ugyanis a férfiak egészségtudatossága elmarad a hölgyekéhez képest, azaz ők hajlamosabbak elbagatellizálni az egészségügyi problémákat, és csak akkor fordulnak szakorvoshoz, amikor már tartós vagy fokozódó fájdalmakkal küzdenek.

A férfi egészséghónap keretében kedvezményes kivizsgálásokkal szeretnénk felhívni a figyelmet a megelőzés, az egészségre való odafigyelés fontosságára. Tegyen Ön is egészsége megőrzéséért, és vegyen részt vizsgálatainkon!

November hónapban az alábbi szolgáltatásainkat ajánljuk az uraknak 20% kedvezménnyel:

1. Urológiai szakorvosi vizsgálat – prosztatarákszűréssel

A szívinfarktus után a prosztatarák a második leggyakoribb férfibetegség, ami halált is okozhat. A vizsgálathoz két időpont egyeztetése szükséges. Vérvétel, melynek során a PSA-értéket (a prosztatarák szűrésére használt tumormarkert) vizsgáljuk, majd a vérvétel eredmények birtokában (minimum 2 munkanap elteltével) urológiai szakorvosi vizsgálat, melynek része a prosztata tapintásos és UH vizsgálata.

A leggyakoribb kiváltó ok, hogy a bélflórában meglévő baktériumok (enterococcus faecalis és az escherichia coli) melyek a húgycsőnyílásban normál állapotban is jelen vannak és alacsonyabb csíraszámban nem okoznak panaszt, hidegben vagy felfázáskor felszaporodnak, a hólyag saját védekezőképessége annyira legyengülhet, hogy védelmi gátja kikapcsol és a baktériumok gyulladást okozhatnak.

Kedvezményes ár: 34 000 Ft helyett 27 200 Ft
Kuponkód: BAJUR

2. Proktológiai szakorvosi vizsgálat – végbélrák szűréssel

Napjainkban a vastagbél- és végbélrák a második leggyakrabban előforduló daganat a férfiak körében. A WHO statisztikája szerint minden 1 000 emberből 40 férfi és 30 nő érintett a betegségben. A végbélrák alattomosan kezdődő és meglehetősen gyakori betegség, sokáig fejlődhet anélkül, hogy panaszt okozna. A korai stádiumban felfedezett daganatok jól kezelhetők, ennek ellenére aránylag kevesen fordulnak szakorvoshoz. A végbélpanaszok mögött rosszindulatú daganatos betegség is állhat, emiatt is hangsúlyozzák a proktológusok a végbélrák-szűrés fontosságát. A végbélpanaszok többségének hátterében azonban nem daganat, hanem a még gyakrabban előforduló jóindulatú végbélbetegségek állnak, melyek rendkívül sok formában tudnak jelentkezni és többségük jól gyógyítható.

Kedvezményes ár: 30 000 Ft helyett 24 000 Ft
Kuponkód: BAJPRO

A kedvezményes vizsgálatok 2022. november 3. és 30. között vehetők igénybe.
Bejelentkezéshez adja meg a kuponkódot.

Pollenszezon-keresztallergiák

Évről évre nő a nyírfapollenre allergiások száma, közöttük pedig különösen magas a keresztallergia előfordulása.

Mi a keresztallergia?

A keresztallergia azt jelenti, hogy bizonyos anyagok képesek más anyagot helyettesíteni, utánozni, ami az allergiás tünetek megjelenését eredményezheti. A két anyag kémiai szerkezete közötti különbség olyan kicsi, hogy sok szervezet, különösen akkor, ha már fokozottan érzékeny az egyik anyagra, nem tud különbséget tenni közöttük. A keresztallergia esetében a hasonlóság valamilyen pollen-pollen, vagy pollen és bizonyos ételek között áll fenn.

Jellemző pollen-étel keresztallergiák

 • Nyírfa: alma, mogyoró, dió, mandula, alma, cseresznye, sárgabarack, körte, szilva, meggy, őszibarack, burgonya
 • Parlagfű: görögdinnye, sárgadinnye, paradicsom, uborka
 • Fekete üröm: kömény, paprika, paradicsom, sárgarépa, petrezselyem, burgonya, koriander, kapor, kamilla, napraforgó, dinnye, uborka, mangó, szerecsendió, bors, mustármag, bazsalikom, majoránna, oregánó, zeller
 • Füvek: paradicsom, rozs, búza, szója, földimogyoró, bab, borsó
 • Földimogyoró: dió
 • Diófélék: búza, rozs, mák, mogyoró, szezámmag

Milyen tüneteket okoz?

A keresztallergiákkal kapcsolatban a mai napig sok a félreértés. A pollenallergia tipikusan tüsszögéssel, orrfolyással, könnyezéssel, szemviszketéssel, torokkaparással, rosszabb esetben pedig asztmatikus panaszokkal jár. A keresztallergiának ezzel szemben az orális allergia szindróma kialakulásában van leginkább szerepe. Nem arról van tehát szó, hogy az adott étel hatására felerősödnek a pollenallergia tünetei, hanem keresztallergia esetén a betegnél, a tüneteket okozó étel fogyasztásakor a szájüregben lép fel először az allergiás válasz. Fontos ismertetőjele, hogy a szájüregben kellemetlen viszketés alakul ki, ajakduzzanat, nyelvduzzanat, garatvizenyő, hasi görcsök jelentkezhetnek, nagyon ritkán anafilaxia is előfordul.

A keresztallergia az allergiások 5-10 százalékánál fordul elő, ezen belül is kiemelkedő a nyírfapollen allergiások száma. Esetükben jóval gyakoribb a pollen/étel keresztreakció, előfordulása megközelíti a 30 százalékot. A légúti panaszok mellett a nyírfapollen tehát nagyon gyakran vált ki keresztallergiát, és bár a légúti tünetek csak néhány hétig jelentkeznek, a keresztallergia okozta orális allergia szindróma tünetei egész évben kínozhatják a beteget.

Ellenőrizze laborvizsgálattal érzékenységét:

pollen és keresztallergia csomag mintavételi díj nélkül június-július augusztus hónapban 28 000 Ft