Menü Bezárás

Dr. Kása Krisztián

neurológus szakorvos
(neuroimmunológus)

Tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem.
Szakterületeim: neurológia, neuroimmunológia.

Általános orvosi diplomámat 2005-ben Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem. Ezt követően 2011-ben a neurológia szakvizsgát kiválóan megfelelt minősítéssel tettem le.

Jelenleg a Kispesti Egészségügyi Intézetben és a Dél-pesti Korház Neurológiai Osztályán dolgozom, ez utóbbi az ország második legnagyobb betegszámú sclerosis multiplex központja.

Az alap neurológiai szakellátás mellett, mint például stroke-on átesett betegek gondozása, szédülés, fejfájás, memóriazavar, Parkinson-kór, fő érdeklődési területem a neuroimmunológia. Ide tartoznak például sclerosis multiplex, myasthenia gravis, autoimmun neuropathiák. Ezek felismerésében és kezelésében komoly tapasztalatra tettem szert.

Több hazai kongresszuson tartottam előadást és Magyar Neuroimmunológiai Társaság tagja is vagyok.

A neurológia más néven ideggyógyászat a központi idegrendszer, azaz az agy és a gerincvelő illetve a perifériás idegrendszer (mozgató- és érzőidegek) felépítését és működését vizsgálja, továbbá ezen rendszerek elváltozásainak és betegségein kezelésével foglalkozik. Vannak olyan idegrendszeri betegségek, melyek műtéti beavatkozást igényelnek, ilyenkor idegsebész is részt vesz a terápiában.

Neurológiai betegségek fennállása esetén nagyon változatos panaszok jelentkezhetnek, ráadásul az idegrendszer károsodása más betegségek szövődményeként is kialakulhat.

A fent felsorolt panaszok esetén mindenképp javallott neurológusunk felkeresése.

Elérhetőségeink: