Menü Bezárás

Dr. Novák András

koloproktológus, sebész szakorvos

Általános orvosi diplomámat 2008-ban szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően általános sebészetből tettem szakvizsgát 2014-ben „kiválóan megfelelt” minősítéssel. Szakmai fő érdeklődési területem a coloproctológia (a vastagbél és végbél megbetegedéseinek sebészete) illetve az endokrin betegségek (hormontermelő szervek betegsége: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese) sebészi kezelése. Tanulmányaim során elmélyültem a minimálisan invazív sebészeti technikákban (laparoscopia, endoscopos sebészet) és szakmai gyakorlatom során ezeket részesítem előnyben. Tanulmányutakat Japánban (Saitama), Németországban (Heidelberg), Ausztriában (Bécs) töltöttem.

Proktológiai rendelésünkön a végbél számos és gyakori betegségeit diagnosztizáljuk illetve gyógyítjuk (aranyér, polyp, végbél vérzéses betegségei, fissura vagy berepedés, végbélsipoly és tályog, végbél daganatos betegségei). Sztómacentrumunkban a sztómával (hasfali bélkivezetéssel) élő páciensek mindennapi életét kívánjuk elősegíteni tanácsadással, sebészeti konzultációval és sztómaterápiás segédeszközökkel való ellátással.

Média:

Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés európai és hazai szinten is a vastagbél- és végbélrák, ami itthon a férfiakat nagyobb számban érinti, mint a környező országokban. Vajon hogyan ismerhető fel a betegség, és mit lehet tenni megelőzésképpen Szakértőnkkel ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Légrádi Júlia

Írása

Forrás: 2022. MÁJUS NŐK LAPJA EGÉSZSÉG (58-61.o.)