Menü Bezárás

Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás

Rendel

Dr. Szabó Tamás

foglalkozás-egészségügyi szakorvos sebész szakorvos

Rendelési idő

Munkaköri alkalmassági vizsgálatok

A Munkavédelemről szóló Törvény értelmében minden szervezett munkavállalás keretében alkalmazott munkavállaló részére (1 fő alkalmazott esetén is) a munkáltató köteles foglalkozásegészségügyi ellátást biztosítani.

Négyféle alkalmassági vizsgálatot különböztetünk meg az elvégzésük esedékessége szerint:

Cégünk teljes körű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást – üzemorvosi ellátást  – nyújt egyszemélyes cégektől, a több száz fős intézményekig A lehető leggyorsabb előjegyzéssel. Minden kategória számára (A;B;C;D) biztosítunk alkalmassági vizsgálatot, a díjtételbe beleértve az egészségügyi kiskönyv kiállítását is.

Az alapszolgáltatás keretében Cégünk elvégzi a vonatkozó jogszabályokban felsorolt összes orvosi tevékenységet

A munkaköri alkalmassági alapvizsgálatba, mindenképpen tartozik egy általános belgyógyászati vizsgálat melynek része a dolgozó, fizikális vizsgálata, vérnyomás mérése, látásszűrése (táblaolvasással), kérdőíves kikérdezése a betegségeiről, idegrendszeri vizsgálata (egyensúlyrendszer, stb.), hasi vizsgálata tapintással, bőr általános vizsgálata. Amennyiben van a cégnek kockázatbecslése, az abban a munkavédelmi szakember által előírt veszélyforrásokra odafigyelve végzünk szükség esetén további vizsgálatokat.

Minden munkaügyi ellenőrzés részét képezhetik az alábbi vizsgálatok:

A megfelelő munkaköri vizsgálatok meglétét, érvényességét (általában 1 év), érvényes foglalkozás egészségügyi szolgáltatóval kötött szerződés meglétét a helyi ÁNTSZ és a Munkaügyi Felügyelet ellenőrei rendszeresen ellenőrzik.

Előzze meg még ma a bírságot és foglaljon időpontot rendelőnkbe vagy kérjen árajánlatot!

Egyéb alkalmassági vizsgálatok

Egészségügyi kiskönyv: Olyan munkakörök esetében, ahol az üzemorvosi vizsgálat mellé „kiskönyv” is szükséges (neve: „Egészségügyi nyilatkozat és vizsgálati adatok”), annak kiállítását is az üzemorvos végzi. Ez igazolja, hogy a járványügyi szempontból kiemeltem kockázatos területen munkát végző személy fertőző megbetegedésben nem szenved .A kiskönyv kiállításához szükséges tüdőszűrés, vagy mellkas röntgen vizsgálat. Ezt lehet 1 éven belüli lelettel igazolni. Ennek hiányában beutalást adunk, mellyel térítés ellenében (kb 1,700Ft) jogosultak ilyen vizsgálatot végeztetni szakrendeléseken.

Gépjárművezetői alkalmassági: A foglalkozás-egészségügyi ellátás része a 2-es csoportú, hivatásos, jellemzően tehergépkocsi vezetői alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Természetesen kollégáink az ilyen vizsgálatokat is készséggel lebonyolítják. Ezek díja a mindenkori hatósági díjakkal egyezik meg.

Laborvizsgálat: Szerződött partnerünk segítségével akár a telephelyen helyben is tudjuk biztosítani a mintavételt (vérvételt) az ilyen vizsgálatokat igénylő munkaköröknél, vagy partnereinknél.(Akár vidéki kiszállások is megrendelhetők.)Illetve olyan munkahelyeken, ahol a törvény szerinti meghatározásban szereplő veszélyes anyagokkal dolgoznak, biológiai expozíciós mutatók laboratóriumi vizsgálatát (biológiai monitoring, azaz a BEM) vizsgálatot is tudunk szervezni. Ez többnyire műszak végén leadott vizelet minta begyűjtésén alapul, melyek laborba szállítását megszervezzük. Leggyakrabban az un. „nagyrutin rutin ” laborvizsgálat elvégzését javasoljuk. A nagyrutin vizsgálatok tartalmát a laboratóriumi vizsgálati oldalon megtalálják

Fegyverviselési alkalmassági : Fegyvertartást igénylő munkakörökben dolgozó alkalmazottak részére vállaljuk az engedélyhez szükséges orvosi alkalmassági elvégzését.

Védőoltások: Egyes munkakörök esetében (egészségügy, oktatás-nevelés, élelmiszer-és hulladékfeldolgozás, szennyvízkezelési, stb.) a foglalkozáshoz kötelező védőoltások beadását is vállaljuk az oltóanyagok beszerzésétől a beadáson át a tűk, veszélyes hulladék kezeléséig végig. Ilyen védőoltások leggyakrabban a hastífusz, hepatits A és/vagy B, kullancsencephalitis, Meningococcus vagy veszettség elleni oltás, vagy a tetanusz védőoltás. Járványveszély időszakban igény esetén egyéb védőoltások, pl influenza oltások csoportos beadását is vállaljuk ügyfeleink telephelyén helyben is, akár.

Vizsgálatainkra időpontot foglalni, illetve partneri együttműködés esetén ajánlatot kérni az alábbi elérhetőségeken tudnak: