Menü Bezárás

Gasztroenterológia

Rendel

Dr. Balogh Zsuzsanna

Gasztroenterológus, sebész Ételintolerancia szakértő Sztómaterápiás tanácsadó

Rendelési idő

Mely területeket vizsgálja egy gasztroenterológus?

A gasztroenterológia a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbél, illetve a máj és a hasnyálmirigy kivizsgálására, betegségeinek gyógyítására specializálódott belgyógyászati szakterület.

Milyen panaszokkal fordulhat gasztroenterológusunkhoz?

Összefoglalva a tüneteket, minden olyan esetben célszerű a gasztroenterológusunkat felkeresni, amikor emésztésünk megváltozik, vagy folyamatosan probléma van vele. Vannak bizonyos ételek, amik allergiát válthatnak ki vagy intoleranciát okozhatnak. Nem szabad összekeverni a két fogalmat, mert mindkét esetben más-más a tünet, amit csak a gasztroenterológus tud különválasztani és pontosan diagnosztizálni. Ezek a problémák okozzák a felszívódási zavarokat, amelyeket ha nem kezelünk, akkor komolyabb problémákat okozhatnak a szervezetünkben.

FONTOS! A gasztroenterológus szorosan együttműködve dolgozik a dietetikusunkkal, mert csak akkor hatékony a gyógyulás, ha a páciens a neki írt speciális egyedi  étrendet betartja.

Milyen betegségeket gyógyít és kezel gasztroenterológusunk?

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni, amivel diagnosztizáljuk a betegséget?

Mi történik az első vizsgálaton?

A doktornő nagyon alaposan kikérdezi Önt a panaszaival kapcsolatosan. Fizikális vizsgálatot végez, mikor is a hasát tapintva, illetve sztetoszkóp segítségével megkeresi azokat a pontokat, amik esetleg fájdalmasak lehetnek. Ha vannak korábbi leletei azokat mindenképp hozza magával, a doktornő átnézi és az elmondottak alapján, ha úgy ítéli meg, akkor további vizsgálatokra küldi.

Elérhetőségeink: