Menü Bezárás

Neurológia

Rendel

Dr. Kása Krisztián

Neurológus, Neuroimmunológus

Rendelési idő

Mely területeket vizsgálja egy neurológus?

A neurológia más néven ideggyógyászat a központi agy és gerincvelő illetve a perifériás idegrendszer (mozgatóidegek) felépítését és működését vizsgálja, továbbá ezen rendszerek elváltozásainak és betegségeinek kezelésével foglalkozik. Vannak olyan idegrendszeri betegségek, melyek műtéti beavatkozást igényelnek, ilyenkor idegsebész is részt vesz a terápiában.

Milyen panaszokkal fordulhat neurológusunkhoz?

Neurológiai betegségek fennállása esetén nagyon változatos panaszok jelentkezhetnek, mert az idegrendszer károsodása más betegségek szövődményeként is kialakulhat. A fent felsorolt panaszok esetén mindenképp javallott neurológusunk felkeresése.

Milyen betegségeket gyógyít-kezel neurológusunk?

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni, amivel diagnosztizáljuk a betegséget?

Mi történik az első vizsgálaton?

A doktor úr nagyon alaposan kikérdezi Önt a panaszaival kapcsolatosan. Az elmondott panaszoknak megfelelően, ha szükségesnek látja, akkor fizikális vizsgálatot végez, (reflexvizsgálat, szemvizsgálat, mozgástartomány-vizsgálat). Felméri a mentális képességeit, memória tesztet végeztethet, demencia szűrést/tesztet csináltathat. Elemzi a már meglévő diagnosztikai eredményeit (MRI-CT- EEG-ENG-EMG), és további kezelési tervet dolgoz ki Önnek. Amennyiben javasolt, laborvizsgálatokra küldi, amit nálunk helyben el is végeznek.

Elérhetőségeink: