Keresés
Close this search box.

Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés

A Munkavédelemről szóló Törvény értelmében minden szervezett munkavállalás keretében alkalmazott munkavállaló részére (1 fő alkalmazott esetén is) a munkáltató köteles foglalkozásegészségügyi ellátást biztosítani.

Munkaköri alkalmassági vizsgálatok

Négyféle alkalmassági vizsgálatot különböztetünk meg az elvégzésük esedékessége szerint:

Minden munkaügyi ellenőrzés részét képezhetik az alábbi vizsgálatok:

A megfelelő munkaköri vizsgálatok meglétét, érvényességét (általában 1 év), érvényes foglalkozás egészségügyi szolgáltatóval kötött szerződés meglétét a helyi ÁNTSZ és a Munkaügyi Felügyelet ellenőrei rendszeresen ellenőrzik.

Előzze meg még ma a bírságot és foglaljon időpontot rendelőnkbe vagy kérjen árajánlatot!

Egyéb alkalmassági vizsgálatok

Egészségügyi kiskönyv: Olyan munkakörök esetében, ahol az üzemorvosi vizsgálat mellé „kiskönyv” is szükséges (neve: „Egészségügyi nyilatkozat és vizsgálati adatok”), annak kiállítását is az üzemorvos végzi. Ez igazolja, hogy a járványügyi szempontból kiemeltem kockázatos területen munkát végző személy fertőző megbetegedésben nem szenved .A kiskönyv kiállításához szükséges tüdőszűrés, vagy mellkas röntgen vizsgálat. Ezt lehet 1 éven belüli lelettel igazolni. Ennek hiányában beutalást adunk, mellyel térítés ellenében (kb 1,700Ft) jogosultak ilyen vizsgálatot végeztetni szakrendeléseken.

Gépjárművezetői alkalmassági: A foglalkozás-egészségügyi ellátás része a 2-es csoportú, hivatásos, jellemzően tehergépkocsi vezetői alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Természetesen kollégáink az ilyen vizsgálatokat is készséggel lebonyolítják. Ezek díja a mindenkori hatósági díjakkal egyezik meg.

Laborvizsgálat: Szerződött partnerünk segítségével akár a telephelyen helyben is tudjuk biztosítani a mintavételt (vérvételt) az ilyen vizsgálatokat igénylő munkaköröknél, vagy partnereinknél.(Akár vidéki kiszállások is megrendelhetők.)Illetve olyan munkahelyeken, ahol a törvény szerinti meghatározásban szereplő veszélyes anyagokkal dolgoznak, biológiai expozíciós mutatók laboratóriumi vizsgálatát (biológiai monitoring, azaz a BEM) vizsgálatot is tudunk szervezni. Ez többnyire műszak végén leadott vizelet minta begyűjtésén alapul, melyek laborba szállítását megszervezzük. Leggyakrabban az un. „nagyrutin rutin ” laborvizsgálat elvégzését javasoljuk. A nagyrutin vizsgálatok tartalmát a laboratóriumi vizsgálati oldalon megtalálják

Fegyverviselési alkalmassági: Fegyvertartást igénylő munkakörökben dolgozó alkalmazottak részére vállaljuk az engedélyhez szükséges orvosi alkalmassági elvégzését.

Védőoltások: Egyes munkakörök esetében (egészségügy, oktatás-nevelés, élelmiszer-és hulladékfeldolgozás, szennyvízkezelési, stb.) a foglalkozáshoz kötelező védőoltások beadását is vállaljuk az oltóanyagok beszerzésétől a beadáson át a tűk, veszélyes hulladék kezeléséig végig. Ilyen védőoltások leggyakrabban a hastífusz, hepatits A és/vagy B, kullancsencephalitis, Meningococcus vagy veszettség elleni oltás, vagy a tetanusz védőoltás. Járványveszély időszakban igény esetén egyéb védőoltások, pl influenza oltások csoportos beadását is vállaljuk ügyfeleink telephelyén helyben is, akár.

Az alapszolgáltatás keretében Cégünk elvégzi a vonatkozó jogszabályokban felsorolt összes orvosi tevékenységet

Cégünk teljes körű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást – üzemorvosi ellátást – nyújt egyszemélyes cégektől, a több száz fős intézményekig A lehető leggyorsabb előjegyzéssel. Minden kategória számára (A;B;C;D) biztosítunk alkalmassági vizsgálatot, a díjtételbe beleértve az egészségügyi kiskönyv kiállítását is.

A munkaköri alkalmassági alapvizsgálatba, mindenképpen tartozik egy általános belgyógyászati vizsgálat melynek része a dolgozó, fizikális vizsgálata, vérnyomás mérése, látásszűrése (táblaolvasással), kérdőíves kikérdezése a betegségeiről, idegrendszeri vizsgálata (egyensúlyrendszer, stb.), hasi vizsgálata tapintással, bőr általános vizsgálata. Amennyiben van a cégnek kockázatbecslése, az abban a munkavédelmi szakember által előírt veszélyforrásokra odafigyelve végzünk szükség esetén további vizsgálatokat.