Keresés
Close this search box.

dietetika

A dietetika a táplálkozástudománnyal, táplálásterápiával foglalkozó egészségügyi tudományág. Jó ha tudod, hogy a dietetikus az egyetlen szakember, aki hivatalosan táplálkozási tanácsadást tarthat diagnosztizált betegségek esetén. Ennek értelmében egy dietetikus szakember primer prevencióval, tehát egészséges emberekkel is foglalkozhat és különböző betegségek esetén is elláthatja tanácsokkal a pácienseket.

SZAKTERÜLET BEMUTATÁSA

Az étkezés egy privát tevékenység, amit kulturális és szociális tényezők is befolyásolhatnak. A konzultációk épp ezért nem az ítélkezés, hanem a támogatás és empátia szellemében zajlanak. Egy jó szakember nem ítéli meg az ételválasztásaid, hanem segít olyan változtatásokat eszközölni, amik könnyen beépíthetők az életedbe, mégis nagy javulást hozhatnak egészségügyi állapotodban és életminőségedben. Ezek néha csak nüanszok, néha pedig nagyobb változtatások is lehetnek. A folyamat alatt azonban nem leszel magadra hagyva, hanem dietetikusunk szakmai támogatását élvezheted.

Hogy zajlik egy dietetikai konzultáció?

  1. Az időpontfoglalás előtt arra fogunk kérni, hogy töltsd ki a táplálkozási felméréseket, amiket küldünk neked. Ez azt a célt szolgálja, hogy dietetikusunk már az első találkozás előtt megismerje egészségügyi állapotod és táplálkozási szokásaid, felkészülhessen a konzultációra és a lehető leginkább személyre szabott ellátást tudjon nyújtani.
  2. A konzultáció során kitűzzük a táplálkozási célokat és megbeszéljük a táplálkozási intervenciókat, egy általad is betarthatónak ítélt táplálkozási tervet készítünk.
  3. A konzultáció utáni egy héten belül írásos tájékoztatót is kapsz az elhangzottakról.
  4. Mivel minden változás időt igényel, a kontroll konzultációk alkalmával nyomon követjük a folyamatot.

Ha bizonytalan a témát illetően, tegye fel kérdéseit üzenetben: info@belvarosiec.hu

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?