Keresés
Close this search box.

Kismama masszázs

A kismama masszázs kifejezetten a várandós anyukák kényelmét és jóllétét szolgálja. Ez a gyengéd és speciális masszázstechnika enyhíti az izomfeszültségeket, csökkenteni az állandó terhelést és fáradtságot, valamint elősegíti a relaxációt és a jobb alvást. A kismama masszázs általános célja a várandósság alatti komfortérzet, és fizikai, valamint mentális egészség támogatása.

Mi a kismama masszázs?

A terhesség ideje alatt zajló folyamatok rengeteg változást indítanak el szervezetben. Ahogy a növekvő pocak elkezdi „előrehúzni” a gerincoszlopot, mellyel egyidejűleg a hátizmok terhelése is megváltozik. Az édesanya  izomzata és automatikusan kompenzálja a megváltozott testtartást, ennek következményeként bizonyos izmok túlterhelődek és különösen érzékennyé válhatnak. A hormonváltozások hatására a szövetek kissé fellazulnak, a medence kiszélesedik ahogy a növekvő magzathoz idomul, a lazább szalagok és ízületek tovább növelik az izmok terhelését.

A várandósság második felében a hát felső részén a vállöv izmainak fájdalma és a csuklyás izom területén megjelenő fájdalom szintén gyakori, ez azonban inkább a lelki folyamatok változása okozta stressznek tudható be.

A kismama masszázs képes enyhíteni a testi és lelki tüneteket és ezáltal felüdülést és felfrissülést okoz.

A masszázst intézményünk szakasszisztense Kis Edina (felnőtt szakápoló, főiskolai végzettségű edző, egészségügyi masszőr) végzi. Amennyiben a masszázzsal kapcsolatban további kérdése lenne, vagy az ellátásra kíván bejelentkezni az alábbi elérhetőségeken örömmel állunk rendelkezésre.

Milyen pozitív élettani hatáskora számíthatunk a speciális masszázs eredményeként?