Keresés
Close this search box.

DR. NOVÁK ANDRÁS

sebész főorvos, koloproktológus,
orvosigazgató

A koloproktológia (coloproctológia) a vastagbél és a végbél megbetegedéseivel foglalkozó gasztroenterológiai terület, melynek kiemelt szerepe van a vastagbél- és végbélrák megelőzésében, korai felismerésében, illetve az aranyér kezelésében.

SZAKMAI HÁTTÉR

Általános orvosi diplomámat 2008-ban szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően általános sebészetből tettem szakvizsgát 2014-ben „kiválóan megfelelt” minősítéssel. Szakmai fő érdeklődési területem a coloproctológia (a vastagbél és végbél megbetegedéseinek sebészete) illetve az endokrin betegségek (hormontermelő szervek betegsége: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese) sebészi kezelése. Tanulmányaim során elmélyültem a minimálisan invazív sebészeti technikákban (laparoscopia, endoscopos sebészet) és szakmai gyakorlatom során ezeket részesítem előnyben. Tanulmányutakat Japánban (Saitama), Németországban (Heidelberg), Ausztriában (Bécs) töltöttem.

SZAKRENDELÉSEM

Proktológiai rendelésünkön a végbél számos és gyakori betegségeit diagnosztizáljuk illetve gyógyítjuk (aranyér, polyp, végbél vérzéses betegségei, fissura vagy berepedés, végbélsipoly és tályog, végbél daganatos betegségei). Sztómacentrumunkban a sztómával (hasfali bélkivezetéssel) élő páciensek mindennapi életét kívánjuk elősegíteni tanácsadással, sebészeti konzultációval és sztómaterápiás segédeszközökkel való ellátással.

Bemutatkozó videó