Keresés
Close this search box.

Mentálhigiénés tanácsadás

A mentálhigiénés tanácsadás segítséget nyújt mindazoknak, akik mentális egészségük javításán és mentális jólétük előmozdításán dolgoznak. Egészségcentrumunkban segítséget nyújtunk pácienseink számára, hogy megtalálják azokat a hatékony módszereket és stratégiákat, amelyek segítségével kezelhetik a stresszt, szorongást, depressziót vagy egyéb mentális nehézségeket.

Mentális jóllét és önfejlesztés Mentálhigiénés Szakember segítségével!

Mentálhigiénés szakemberként az emberi kapcsolatokra, az elfogadásra, empátiára és az önfejlesztésre összpontosítok, kiindulva a személyközpontú pszichológiai megközelítésből (Rogers). Az önismeret és az önfejlesztés fontos szempont az élet minden területén, legyen szó családi kapcsolatokról, munkahelyi kihívásokról vagy személyes célkitűzésekről.

A segítő beszélgetések során értő figyelemmel és empátiával, feltétel nélküli elfogadással és hiteles jelenléttel segítem a klienseket. Az önismereti folyamat során közösen kibogozzuk az összekuszálódott gondolatokat és érzéseket, megvizsgáljuk az életünkben fellelhető mintázatokat és összefüggéseket. Célom, hogy segítsek klienseimnek megtalálni az egyensúlyt és a harmóniát az élet minden területén. Fontos, hogy saját lehetőségeikre és értékeikre támaszkodva képessé váljanak problémák , nehézségek megoldására.

A mentálhigiénés szakember nem végez terápiát vagy diagnosztikát, nem foglalkozik mentális zavarokkal. Nehéz élethelyzetben, elakadással küzdő klienseknek segít feltárni összefüggéseket, jelenlegi problémáik és korábbi, esetleg ismétlődő események megértésében. Segít más szemszögből rátekinteni egy- egy elakadásra, melyet átkeretezve, már elfogadhatóvá válik. Szerepe elsősorban a prevencióban és a korrekcióban rejlik, előkészíti és kiegészíti a pszichoterápiát, de nem helyettesíti azt.

Amiben segíthetek: